XperimentALE#003 (Morning Coffe)


    Pentru cea de-a treia bere din seria XperimentALE am folosit una dintre ultimele transe de Morning Glory brasate anul trecut. Si pornind de la promisiunea din nume, am hotarat sa-i aplicam un PIMP cu intentia clara de a obtine o bere pe care sa o poti savura dimineata devreme. Cand ti se... cand iti aaa, cand te trezesti. Ce-a iesit? Un Morning Coffee.

STIL: Coffee IPA

Pentru selectia cafelei de specialitate am avut in vedere complementaritatea aromelor din bere si cafea: MorningGlory vine cu arome usor rasinoase dar si exotice, iar cafeaua de specialitate aduce arome fine de caise, lemongrass, struguri negri si ciocolata neagra. Ne-a asteptat ca aciditatea sa fie destul de ridicata in produsul final, similara aciditatii unei cafele de dimineata extrase prin metoda V60 poate chiar mai ridicata, ca intr-un aeropress.

SPECIALTY COFFEE

Cafeaua de specialitate a fost prajita in urma cu cateva saptamani si macinata chiar inainte de a o infuza in bere. De aceasta data am ales sa colaboram cu vechiul nostru prieten Cosmin Mihailov punkist@Kira Coffee Roasters.