XperimentALE#006

    STIL: se incadreaza in granitele unei Session Imperial IPA


MALT

Pentru baza de malt am folosit in cea mai mare parte Low Color Pale ALe, un malt britanic si 25% fulgi de ovaz, pentru ca ne dorim un corp si o culoare galben pai.


HAMEI

XperimentALE#006 este gandita in jurul unui soi de hamei relativ nou aparut pe piata, un hamei originar din Noua Zeelanda: Kohatu.

Kohatu este un hamei cu profil aromatic fructat si cu o amareala bine definita. Fiindca este un hamei pe care-l folosim in premiera si vrem sa vedem exact ce potential are, am ales sa facem o bere single-hop. Mai mult, am folosit un program de adaugare a hameiului ca si cum am face un Imperial IPA, dar am mentinut nivelul de alcool scazut, nu mai mult de 5% din volum.

DROJDIE

Pentru fermentare am folosit o drojdie WLP067 de la Whitelabs Copenhaga. Programul de fermentare a fost unul tipic in fermentarea berilor de tip ALE, la o temperatura tinuta sub control la 21°C.

Ca punct distinctiv, am ales sa facem dryhop-ul in ultima parte a fermentarii, cand drojdia inca mai era activa iar densitatea era in jurul valorii 5P. Astfel am obtinut niste compusi aromatici noi din interactiunea drojdiei active cu hameiul Kohatu.

PROFILUL AROMATIC

O bere cu o amareala sustinuta si o aroma intensa si fresh de fructe tropicale.