XperimentALE#007 - COX


     Continuam traditia XperimentALE, o serie limitata de beri si deschidem prima sticla pe 2020: XperimentALE#007 Imperial Stout.


Este la fel de irezistibila ca XperimentALE#002 (COX Imperial Stout) pe care am brasat-o pentru prima data in fabrica din Baneasa in anul 2018. Am refacut-o la solicitarea comunitatii, insa am optimizat raportul dintre cafea, cacao si cocos pentru un gust bogat, echilibrat, fara ca vreun ingredient sa predomine. Am obtinut o negresa cu gust intens de ciocolata neagra, cafea si cacao, acoperita in fulgi de cocos, pe care n-o sa o uiti curand.

Alcool 8,5%

EP 23°P

Pentru prepararea XperimentALE#007 by Ground Zero – COX Imperial Stout am folosit:

 

MALT

Pentru aceasta bere am folosit, de asemenea, cantitati foarte mari de malt si am obtinut o bere cu 8,5% alcool.

Pe langa baza de malt de orz am mai folosit si putin grau, malturi prajite de tip Chocolate si Pale Chocolate, malturi Crystal si putin Roast, pentru un stout bogat in arome de ciocolata neagra.

 

DROJDIE

Pentru fermentare am folosit o drojdie britanica foarte atenuatoare, astfel incat la finalul fermentarii sa avem cat mai putine zaharuri reziduale.

Berea a iesit putin mai seaca, dar mai usor de consumat.

 

HAMEI

Soiurile de hamei pe care le-am folosit sunt aceleasi ca la COX: Columbus si Cascade la fierbere.

Ingredientele care dau aroma de CIOCOLATA sunt maltul, cafeaua de specialitate si cacaoa.

 

CAFEA & CACAO

Pe finalul procesului de maturare, pentru a accentua aromele de ciocolata date de malt, am adaugat tot o cafea de specialitate cu nuante puternice de ciocolata, prajita cu ceva timp inainte de momentul infuzarii ei la rece.