XperimentALE#008 - SUCKOUT



    Lume buna si nebuna, am mai pus de un Xperiment@Ground Zero: pe 6 august 2020, la Hangar by Ground Zero am dat cep la butoaiele cu SUCKOUT - XperimentALE#008.

 

STIL: pentru prima data in piata de bere craft din RO punem pe masa un nou stil de bere: Dry Hopped Imperial Kolsch


Malt: Lager, Chit Malt, Torrefied Wheat, CaraMunich Type 3


Hamei folosit fierbere si whirlpool: Columbus, Cascade, Mosaic


Hamei folosit la Dry Hop: Citra, Simcoe, Mosaic, Columbus


Drojdie: Kolsch

 

Volum Alcool: 8.5%

EP: 19° P

 

De data aceasta ne-am dorit sa brasam o bere cu un buchet senzorial complex si unic. Am folosit drojdia Kolsch pentru a potenta aromele hameiului de dry hop intr-un mod fresh, inedit.

Culoarea aurie a berii iti sugereaza un gust intens, ca o supradoza de hamei. Melanjul celor 4 tipuri de hamei folosite te poarta de la un gust intens floral, spicy, poate chiar putin piney herbal ori iute spre arome de citrice proaspete: portocala, grapefruit, poate chiar mango. Pe final, o dulceata mieroasa cu note de fructe tropicale inchid cercul complexului aromatic asteptat.