Browse
Cosul meu

Brewery

FABRICA DE BERE GROUND ZERO


2015


Cu o investitie initiala de aproximativ 100.000 EUR, studioul de bere Ground Zero, localizat initial in zona Baneasa din Bucuresti, a inceput activitatea cu o capacitate de fermentare de 3.000 de litri si producea 3 beri diferite:

MorningGlory (IPA) - berea care a pornit revolutia berii artizanale in Romania. O bere exotica cu arome de mango si tuse de citrice, dar puternic amara evidentiand perfect caracterul hameiului

Imperial Fuck (Double IPA) - o bere puternica, cu gust bogat, mai amara si mai aromata decat IPA, dar si cu o dulceata retinuta. Una dintre cele mai puternice beri produse in Romania

EasyRider (Session IPA) - bere cu o concentratie mai scazuta de alcool, pentru a putea fi bauta la o masa de pranz, sau in contextul in care vrei sa bei mai multe fara sa te ia cu ameteala



2016


Prin achizitionarea a inca doua vase de fermentare, a cate 1.000 litri fiecare, capacitatea s-a marit la 5.000 de litri.

Portofoliul s-a largit cu 2 beri care si-au facut loc in sortimentul permanent:

Amber Guerre (American Red Ale) - o bere rosie cu arome florale complexe si note de fructe negre, stafide, dar cu o amareala ferma

Gipsy Porter (Porter) - bere bruna cu un corp mediu si concentratie mica de alcool, gust usor dulceag cu arome de malturi prajite, ciocolata neagra si tuse de cafea intr-un final lung si gustos

Incepe productia de beri in colaborare cu diversi alti berari artizani, oameni faini, la fel de pasionati de berea craft ca si noi. Din ce in ce mai multi oameni care incercau pentru prima oara berile noastre se indeparteaza ireversibil de berile industriale.


2017


Fabrica isi mareste capacitatea de productie pana la 7.000 de litri. Spatiul din Baneasa nu mai este suficient de incapator si se cauta o locatie mai mare.

Mezinul familiei isi face aparitia: Split the Pot (New England IPA) - o bere cu tarie crescuta, hazy, miros de iarba, bine aromata, cu mult hamei si note de fructe tropicale (ananas, mango, piersica).

In acelasi an se naste brandul DERANJ.

Deranj Blonda (Kolsch) si Deranj Oranj (Orange Wheat Ale) sunt foarte bine primite de consumatori si, spre deosebire de berile Ground Zero, pot fi gasite si in retail.



2018


Fabrica se muta in Pipera, langa statia de metrou Aurel Vlaicu, in inima celui mai mare complex de birouri din tara.

Noul spatiu Ground Zero acomodeaza:

  • 200 m² pentru BREWING, cu o capacitate de fermentare de 22.000 de litri
  • 200m² de BAR – Hangar by Ground Zero, cu o uriasa camera frigorifica si peste 20 de tapuri
  • open kitchen
  • 400m² de terasa

    Se lanseaza XperimentALE#001, prima bere din linia de beri experimentale. XperimentALE by Ground Zero aduce periodic o bere noua, brasata one time, one off.


2019


Deranj IPA este noul membru al brandului DERANJ.


2020


Si s-au facut 5! 5 ani cu de toate: o multime de lucruri misto care ne-au iesit, dar si multe incercari care ne-au determinat sa regandim o parte din procesele interne. Echipa noua, vremuri noi, provocari noi, pandemie.

Ne-am asumat riscurile si am fost intotdeauna ALL IN. Rezultatul? Am crescut miza. Pentru Noi, pentru Voi, pentru Piata de bere craft, pentru Lucrurile frumoase ce le pregatim. Si nu ne oprim aici: ne-am propus sa continuam ce am inceput si sa cautam permanent sa atingem perfectiunea.

Fara ESEC nu am fi reusit sa cream astazi berile astea meseriase in care am amestecat o mare doza de nebunie, ingrediente din toata lumea si tot ce e mai bun in noi pentru a crea o experienta unica.


EXPECT NOTHING AND BE OPEN TO RECEIVE A ONE OF A KIND GROUND ZERO EXPERIENCE.

Pentru a asigura o exprienta cat mai buna de utilizare, acest website foloseste cookie-uri. Afla mai multe