INCEPUTUL
“Totul a inceput in 2013, cu un pahar de bere. Razvan, fratele meu, m-a invitat la Beer O'Clock in Centrul Vechi, pe atunci singurul bar din Bucuresti cu beri artizanale. Mi-a pus in fata un pahar de Punk iPA, produsa de Brewdog, si mi-a spus ca o sa-mi schimbe toata perceptia despre bere. Dupa ce am terminat paharul am simtit ca am fost mintit toata viata, ca am fost tinut intr-o cutie. Mi s-a parut incredibil ce poate sa-ti ofere un simplu pahar de bere, fata de ce bausem inainte.
… ne-am dat seama ca nu face nimeni asta in Romania si ne-am gandit: Cum ar fi sa ne facem o fabrica de bere?" – Alin Matache, owner Ground Zero.
Cu o investitie initiala de aproximativ 100.000 EUR castigati din poker, transe de bere de test si “lupta” pentru obtinerea tuturor autorizatiilor, Alin si Razvan au deschis la 1 Aprilie 2015 studioul de bere craft Ground Zero Beer din Baneasa, Bucuresti.
“Primul client a fost Beer O’Clock; ei ne-au sustinut de la inceput. in august 2015 am fost in Bulgaria la primul bar de beri craft din Sofia si au fost innebuniti dupa bere, ei aveau cunostinte in domeniu mult peste noi. Cred ca a durat trei luni pana am fost in stare sa producem suficient de multa bere incat sa le livram si lor o cantitate considerabila.” – Alin Matache, owner Ground Zero.
In ianuarie 2016, fabrica s-a marit cu inca doua vase de fermentare - cinci in total, investitie facuta din profitul fabricii.
La petrecerea aniversara de 1 an de la infiintare, pe 1 Aprilie 2016, au ajuns aproape 400 de oameni. Comunitatea iubitorilor de bere craft din Romania se inchegase.
“Am inceput de la a duce butoaie cu masina personala in Centrul Vechi si am ajuns la a avea angajati si soferi care distribuie berea in cele mai mari orase din tara. Dar am mers din bar in bar, batand din usa in usa si spunand oamenilor cat de buna este berea craft.” – Alin Matache, owner Ground Zero.
BEER SAU CRAFT BEER?
Ne-am propus inca de la inceput sa cream o bere craft MICA, INDEPENDENTA, dar FOARTE MESERIASA.
MICA pentru ca nu intentionam sa producem cantitati industriale ci doar loturi mici si editii limitate. INDEPENDENTA pentru ca si-a asumat aceasta libertate de a nu fi niciodata detinuta de o corporatie. Dar mai ales MESERIASA, pentru ca folosim cu incapatanare cele mai faine ingrediente din lume fie ca vorbim de malturi, de hamei sau de drojdiile de fermentare.
Maltul este precum panza unui artist, suportul intregii opere. 90% din maltul folosit de noi provine din Marea Britanie, restul de 10% provine din Germania, Olanda sau Belgia. Crystal, Cara, Vienna, Maris Otter, Chocolate sau Amber sunt doar cateva dintre varietatile incluse in retetele noastre.
Desi poate fi greu de aprovizionat, pentru unele tipuri de hamei fiind necesare contracte cu livrare la recolta de peste 2 ani, facem pe dracu-n patru sa folosim in berea noastra artizanala cele mai speciale varietati de hamei: Centennial, Chinook, Cascade, Simcoe, Citra, Galaxy, Sorrachi Ace si multe altele. Tarile de provenienta sunt USA, Anglia, Australia, Noua Zeelanda.
In procesul de productie folosim drojdii specifice fiecarui stil de bere in parte. Nu folosim nici un fel de aditivi, coloranti, conservanti sau extrase. TOT ce producem este 100% natural, nefiltrat, nepasteurizat. Si pentru ca ne pasa de gustul berii nu o sa folosim niciodata porumb sau orez doar pentru a scadea costul de productie asa cum fac producatorii care imbuteliaza berea in sticle verzi translucide.
Acum punem oamenilor la dispozitie mijlocul prin care noi am descoperit, incurajandu-i la randul lor sa descopere.
MISIUNE GROUND ZERO / SA DEZLEGAM MINTI!
Sa cream o bere craft mica, independenta, dar foarte meseriasa. O bere craft care sa iti chestioneze zona de confort si sa iti dezlege mintea. Punem oamenilor la dispozitie mijlocul prin care noi am descoperit, incurajandu-i la randul lor, sa (se) descopere.
VIZIUNE / DESCOPERIND
Creativi, curiosi si curajosi ne asumam libertatea sa incalcam toate regulile si toate granitele stilurilor cunoscute in productia de bere din dorinta de a descoperi BEATITUDINEA.